Matka 'Vancouver'
2.-7.4.2006

Vancouver

Kanada on liittovaltio, ja maan lounaisnurkassa olevan osavaltion nimi on Brittiläinen Kolumbia. Sen pääkaupunki on osavaltion etelärajalla sijaitseva Victoria. Siitä pohjoiseen sijaitsee Vancouver, jota mainostetaan koko Kanadan kauneimpana kaupunkina. Matkani aikana yritin selvitellä, mistä tuo nimi ("Brittiläinen Kolumbia", "British Columbia") tulee. Lopulta tulimme tulokseen että "Brittiläinen" viittaa sateisiin (joita on paljon), ja "Kolumbia" kertoo brittien huonosta maantiedosta.

Vancouverissa arvioidaan asuvan noin 2,2 miljoonaa asukasta. Kaupunki leviää tasangolle, joka lännessä ja etelässä rajoittuu mereen, pohjoisessa Rannikkovuoriin (Coastal Mountains). Ensikertaa esikaupunkien läpi keskustaan päin ajaessa jäi vaikutelma pikkukaupungista yksi ja kaksikerroksisine pikkutaloineen. Mutta kun myöhemmin katsoin kaupunkia pohjoisen vuorilta, ymmärsin sen valtavan koon.
Koko tasanko on ruutukaava-aluetta, viivasuorine ja kymmenien kilometrien pituisine katuineen ja teineen. Keskikaupunki pilvenpiirtäjineen on vain pikkuinen niemeke tuon tasangon pohjoisreunalla. Itse asiassa tasangolla on useampi kaupunki, mutta ne ovat kasvaneet toisiinsa kiinni niin, ettei niiden erottelu tässä ole tarpeen.

Kuten sanottu, Vancouver on meren rannalla ja alavalla maalla. Tasangolla korkeimmat kohdat nousevat muutaman kymmenen metriä meren pinnasta. Myös keskikaupungin poikki niemen suuntaisesti kulkee parikymmentä metriä korkea harjanne.

Kaupungissa (ilmeisesti koko Brittiläisessä Kolumbiassa?) on kaksi virallista kieltä: enklanti ja ranska. Kaikki "viralliset" tekstit (kuten esimerkiksi katujen nimet ja bussien aikataulut) löytyvät molemmilla kielillä.

Vancouverin länsipuolella, merenlahden takana, on Vancouverin Saari (Vancouver Island). Korkeammilta paikoilta Vancouverista katsottuna tuon saaren vuoristo erottuu selvästi horisontista. Saarelle pääsee kuulemma lautalla Vancouverista. Vie puolitoista tuntia suunta. Kulkee pienten saarien välissä, kuulemma upeita maisemia. Oletan lautan lähtevän keskustan pohjoisrannan satamista, esim. Coal Harbourista.

 

Pohjoispuolen horisonttia hallitsee Rannikkovuoristo. Suoraan keskustan pohjoispuolella on Grouse Mountain, joka korkeimmillaan nousee 1'211 metriin. Ainakin huhtikuun alussa vuorten huiput olivat valkoisia.

Hiihtokeskuksista kuulemma tärkein on Whistler. Se sijaitsee 120 kilometriä Vancouverista pohjoiseen.
Lähempääkin laskettelupaikkoja löytyy, esimerkiksi tuolta Grouse Mountainilta.

Etelässä on Yhdysvallat ja Washingtonin osavaltio. Seattleen on parin tunnin ajomatka rannikkoa pitkin kulkevaa valtatietä pitkin. Yhdysvaltain puolella tien numero on 5, Kanadassa numerona 99 kulkee aivan Vancouverin keskustaan.

 

Matkaviikollani Vancouverissa oli kevättä. Ei erityisen lämmintä, mutta puihin on alkanut ilmestyä lehtiä. Kesäaikaan siirryttiin tuloviikonvaihteessa, eli viikkoa myöhemmin kuin Euroopassa. Aikaero Suomen ja Vancouverin välillä on kymmenen tuntia (kun molemmissa on kesäaika tai normaaliaika), eli kun Suomessa on maanantaina aamulla klo 7, Vancouverissa on sunnuntai-ilta ja kello on 21. Tai toisin päin, kun Vancouverissa on aamu klo 7, eikä työpäivä vielä ole alkanut, on Suomessa kello 5 iltapäivällä ja ihmiset lähteneet töistä jo kotiin.

Keskikaupunki

Keskikaupunki sijaitsee saarimaisella niemellä. Aivan ydinkeskustassa on joukko toimistopilvenpiirtäjiä, ja sen ympärillä korkeita asuintaloja.

Keskustan pohjoisrannalla löytyvät mm. erilaiset terminaalit. Niihin kuuluvat helikopteriterminaali (Heliport), juna-asema, Seabus terminaali, Vesitasoterminaali, risteilysatama sekä Hiilisataman (Coal Harbour) edustalla valtaisa pienvenesatama. Vastarannalla, Burrard Innletin pohjoispuolella, sijaitsee Pohjoinen Vancouver (North Vancouver City), jonka takaa nousee Grouse Mountain.
Pohjoisrannalta löytyy myös Canada Place, joka on jonkinlainen kongressikeskus. Keskuksesta löytyy myös IMAX teatteri.

Highslide JS
Canada Place -kongressikeskus sijaitsee keskustan pohjoisrannalla.
(Canada Place, Vancouver, Kanada - 2.4.2006, 09:21)
Canada Place -kongressikeskus sijaitsee keskustan pohjoisrannalla.

Niemimaan luoteisnurkassa sijaitsee Stanley Park, suuri puisto, ja aivan sen pohjoiskärjestä löytyy San Franciscon Golden Gate -siltaa muistuttava Lions Gate -silta.

Länsirannalta löytyy English Bay Beach, pitkä hiekkaranta aivan keskustan kupeessa. Hiukan etelämpää ranta muuttuu False Creek - lahdeksi, jonka länsiosassa Granville Saari (Granville Island).

Vancouver tuntuu "sopivan" kokoiselta kaupungilta. Keskikaupungilla olevasta Sheraton Wall Centre -hotellista pääsee jalkaisin kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyspaikkoihin - kävelymatkaa voi tosin tulla muutama kilometri.

Highslide JS
(Downtown, Vancouver, Kanada - 4.4.2006, 12:59)

Highslide JS
St. Andrew's Wesley Church.
First Babtist Church näkyy kuvan oikeassa reunassa.
(Downtown, Vancouver, Kanada - 5.4.2006, 12:37)
St. Andrew's Wesley Church.
First Babtist Church näkyy kuvan oikeassa reunassa.

Kaupungilla on paljon kahviloita. Starbucks löytyy monesta korttelista, ja lähes jokaisessa kauppakorttelissa on ainakin joku kahvila.
Rullaluistelijoita sekä -lautailijoita myös näkyi paljon.

Illalla katukuvaan ilmestyvät kodittomat. Kymmenen jälkeen katujen kulmilla maassa istuu ja makaa erilaisiin viltteihin ja / tai makuupusseihin suojautuneina monen ikäistä ihmistä. Osa näyttäisi sopivan suomalaiseen "alkoholisti" -luokkaan, mutta varsinkin nuoret parikymppiset näyttävät yksinkertaisesti olevan kodittomia.

Highslide JS
Vancouverilaista kaupunkiarkitehtuuria.
(Coal Harbour, Vancouver, Kanada - 2.4.2006, 09:55)
Vancouverilaista kaupunkiarkitehtuuria.
Highslide JS
Kaupungista löytyi useita erikoisia arkitehtonisia ratkaisuja. Tässä puu kasvaa talon katolla.
(Sunset Beach Park, Vancouver, Kanada - 2.4.2006, 12:56)
Kaupungista löytyi useita erikoisia arkitehtonisia ratkaisuja. Tässä puu kasvaa talon katolla.

Nähtävyyskohteita

Highslide JS
Yksi Vancouverin nähtävyyksistä on Höyrykello, jonka höyrypilli huutaa tasatunnein.
(Gastown, Vancouver, Kanada - 6.4.2006, 17:27)
Yksi Vancouverin nähtävyyksistä on Höyrykello, jonka höyrypilli huutaa tasatunnein.

Kolme tärkeintä nähtävyyttä turisteille ovat:

  1. Grouse Mountain
    Tämä on ehdoton kohde kaikille Vancouverissa kävijöille. Upeat näköalat.
     
  2. Stanley Park
    Puistosta löytyy mm. delfiinaario ja maitovalaita.
     
  3. Granville Island
    Saarella voi tehdä ostoksia sekä löytää hienoja ruokapaikkoja. Sinne pääsee pienellä lautalla keskikaupungin puolelta.

Grouse Mountain

Keskustan pohjoisrannalta, Castownista lähtee alus (seabus), joka vie lahden pohjoispuolelle, Pohjoiseen Vancouveriin (North Vancouver City). Matkaan kuluu 15 minuuttia, aluksia lähtee 20 minuutin välein. Lippu alukseen maksaa $3,25 CAD (2 zones), ja sama lippu kelpaa myös busseihin, puolentoista tunnin ajan ostohetkestä. Lippuja saa mm. Sea Bus Terminaalissa olevista automaateista

Lahden pohjoispuolelta, Pohjois-Vancouverin satamasta, avautuu Vancouverin keskustan "skyline" suoraan etelässä, lahden vastarannalla.

Highslide JS
Grouse Mountain kaupungin keskustasta nähtynä.
Alareunassa näkyvät juna-aseman kontit.
Niiden yläpuolella lautta saapuu Pohjoisesta Vancouverista,
joka puolestaan näkyy vastarannalla vuoren juurella.
(Gastown, Vancouver, Kanada - 5.4.2006, 17:27)
Grouse Mountain kaupungin keskustasta nähtynä.
Alareunassa näkyvät juna-aseman kontit.
Niiden yläpuolella lautta saapuu Pohjoisesta Vancouverista,
joka puolestaan näkyy vastarannalla vuoren juurella.

Pohjois-Vancouverin satamasta otetaan bussi 236 (bussissa lukee "Grouse Mountain"). Bussi kulkee parinkymmenen minuutin välein, lähtöajat rytmitetty vesibussin aikataulun kanssa.

Ylhäällä vuorella bussi vie kaapelihissin alapäähän, jonne myös tie päättyy. Kaapelihissin viereltä löytyy parkkipaikka, joka aukeaa päivittäin klo 7. Parkkimaksu henkilöautolle on $3 CAD / kaksi tuntia tai $5 CAD koko päivä.
Hissi toimii päivittäin klo 9-22.

Omalla autolla keskustasta tuonne kaapelihissin alapäähän pääsee parissakymmenessä minuutissa.

Highslide JS
Grouse Mountainilla on paljon puusta kaiverrettuja veistoksia. Nämä kaksi seisoivat vuorelle vievän kaapelihissin portilla.
(Grouse Mountain, Vancouver, Kanada - 7.4.2006, 12:44)
Highslide JS
Grouse Mountainilla on paljon puusta kaiverrettuja veistoksia. Nämä kaksi seisoivat vuorelle vievän kaapelihissin portilla.
(Grouse Mountain, Vancouver, Kanada - 7.4.2006, 12:54)

Grouse Mountainilla on paljon puusta kaiverrettuja veistoksia. Nämä kaksi seisoivat vuorelle vievän kaapelihissin portilla.

 

 

Kaapelihissi kulkee viidentoista minuutin välein, ja matka ylös kestää noin 8 minuuttia. Lippu ylös ja takaisin maksaa $30,92 CAD, lippu on säilytettävä paluumatkaa varten.

Matkalla ylöspäin on oikealla puolen näkyvyys Vancouverin kaupunkiin, ja vasemmalla näkyvät vuoret (mm. "Two sisters"). Takana näkyy laakso. Hyvällä säällä maisemat on todella hienot, ja kamera kannattaa pitää valmiina.

Ylhäällä päästään korkeimmillaan reiluun 1'200 metriin. Ylhäältä löytyy hiihtokeskus. Hiihto/lautavälineet voi vuokrata paikalta, ja kaupassa myydään myös talvi/lasketteluvaatteita. Paikka vaikuttaa hiukan pinnalliselta - esim. ruokapuoli on hoidettu pelkällä pikaruokatyyppisellä murkinalla, ja kaikki astiat / työkalut olivat muovia. Kun pyysin viiniä, aiheutti se hämmennystä useammassa henkilökunnan edustajassa. Punaviiniä löytyi lopulta pikkupulloissa, joka piti erikseen hakea varastosta.

Ylhäältä ovat hyvät näköalat alas Vancouveriin sekä ympäröiville vuorille. Näkyy selvästi, että Vancouver on iso kaupunki, ja sen keskusta pilvenpiirtäjineen vain pieni osa koko kaupunkia. Myös Vancouver saari ja sen vuoret näkyvät horisontissa.

Julkisilla kulkuvälineillä keskustasta vuorelle kului hiukan reilu tunti. Saman verran takaisinpäin.
Näköalojensa vuoksi tämä on ehdoton kohde kaikille Vancouverissa kävijöille. Tosin pilvisenä tai varsinkin sateisena päivänä voi harkita käymisen siirtoa toiselle päivälle.

Highslide JS
Kaapelihissi Grouse Mountainille.
(Grouse Mountain, Vancouver, Kanada - 7.4.2006, 13:27)
Kaapelihissi Grouse Mountainille.
Highslide JS
Näkymä Grouse Mountainilta etelään, Vancouverin kaupunkiin.
(Grouse Mountain, Vancouver, Kanada - 7.4.2006, 12:55)
Näkymä Grouse Mountainilta etelään, Vancouverin kaupunkiin.

Capilano Suspension Bridge

Vähän ennen Grouse Mountainin kaapelihissiä on Capilano Suspension Bridge. Sinne pääsee Pohjois-Vancouverin satamasta samalla bussilla joka vie myös Grouse Mountainille (pari kilometriä edempänä).

Lippu puistoon maksaa $23,49 CAD. Puiston varsinainen nähtävyys on silta yli Capilano joen syövyttämän Capilano kanjonin. Silta on 140 metriä pitkä, ja sen alla juoksevan joen pintaan pudotusta on 70 metriä.
Ensimmäinen silta rakennettiin köysistä vuonna 1889. Nykyinen silta on neljäs, ja on rakennettu 1956.
Capilano kanjonin arvioidaan alkaneen muodostua 12 000 vuotta sitten, viimeisen jääkauden lopulla. Nyt kanjoni on lähes 6 km pitkä, ja paikoin yli 90 metriä syvä.

Highslide JS
Capilano Suspension Bridge.
(Capilano Suspension Bridge, Vancouver, Kanada - 7.4.2006, 11:02)
Capilano Suspension Bridge.

Highslide JS
Puistossa polku on rakennettu puiden runkojen varaan.
(Capilano Suspension Bridge, Vancouver, Kanada - 7.4.2006, 11:53)
Puistossa polku on rakennettu puiden runkojen varaan.

Sillalla ei näyttäisi olevan mitään muuta funktioita, meneepähän vain tuon kanjonin yli ja kerää paikalle turisteja. Sillan toisessa päässä on luonnonpuistontapainen, puiden varaan rakennettu kävelyreitti. Sopii varsinkin lapsille, ja paikalla näkyi koululaisryhmiä. Useita tauluja siellä täällä kertomassa puista, kasveista, eläimistä, jne. Yllättäen täällä kaikki tekstit olivat ainoastaan enklanniksi (ei ranskaksi).

Viereisen muistotavaramyymälän ulkopuolella näin koululaisryhmän, jolle opettaja kertoi siltojen rakentamisesta. Aitoamerikkalaiseen tapaan lapsille kerrottiin käytännön esimerkein, miten kaarisilta (jonka opettaja väitti keksityn noin kaksituhatta vuotta sitten) on paljon tukevampi kuin suora rakenne. Lapset kyhäsivät vaahtomuovin palasista pöydälle siltarakenteita, ja kokeilivat kuinka ne kannattavat erilaisia massoja (kuten erikokoisia kirjoja).

Lippu oli aika kallis, kun tarjonta on sentään noinkin rajoittunutta. Kiinnostavinta paikassa oli tuo riippusilta ja kanjoni sen alla.

Stanley Park

Stanley Park sijaitsee keskikaupungin luoteisreunalla, ja on melkein kokonaan havumetsän peitossa. Se on kooltaan keskustan suuruinen.
Sieltä löytyy mm. iso akvaario (Vancouver Aquarium Marine Science Centre), jossa pidetään erilaisia meren eläviä. Sunnuntaina siellä kävellessämme onnistuimme näkemään maitovalasesityksen. Näytöstä pystyi hyvin seuraamaan ilman että meni varsinaiselle akvaarioalueelle, enkä tiedä kuinka suuri tuo alue on tai mitä kaikkia eläimiä sieltä löytyy. Yhdessä akvaariossa näimme hylkeitä. Uskoisin että se on ainakin lapsiperheille mielenkiintoinen kohde.

Highslide JS
Stanley Parkin akvaariossa oli maitovalaiden esitys.
(Stanley Park, Vancouver, Kanada - 2.4.2006, 12:09)
Stanley Parkin akvaariossa oli maitovalaiden esitys.

 


 

Rantaa pitkin kulkevaa ajotietä pääsee kiertämään koko puistoalueen. Tien viereltä löytyy kävelytie, jolla kulkee paljon rullalautailijoita ja polkupyöräilijöitä. Kesäaikaan puistoa kiertää myös ilmainen satelliittibussi. Puiston itäosasta löytyy mm. joukko toteemeja, jotka ovatkin kaupungin kuuluisimpia turistinähtävyyksiä. Nuo toteemit on rakennettu erikseen tätä puistoa varten, ja ensimmäiset pystytettiin joskus 1920-luvulla.

Puisto on kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Rantaa pitkin kävellessä syntyy väkisinkin mielikuva kaupungista metsän reunassa - puistossa kasvaa havu- ja lehtimetsää, ja eteläpuolella reilun kivenheiton päässä näkyvät keskustan pilvenpiirtäjät.

Puistossa saa hyvällä säällä helposti kulumaan puolikin päivää. Nähtävyyksiä ovat ainakin toteemit ja akvaario, pohjoispuolen Lions Gate -silta, sekä maisemat pitkin rantaa ympäri koko puiston. Muutamaa turistikauppaa lukuun ottamatta puistossa ollaan koko ajan ulkotiloissa.
Maksua vastaan saa myös opastetun retken ympäri puistoa. Näin mm. kahden hevosen vetämät vankkurit, sekä muutaman kaupunkikierroksella olevan turistibussin.

Highslide JS
Toteemipaaluja Stanley Parkissa.
(Stanley Park, Vancouver, Kanada - 2.4.2006, 11:12)
Toteemipaaluja Stanley Parkissa.
Highslide JS
Lions Gate -silta.
(Stanley Park, Vancouver, Kanada - 2.4.2006, 11:32)
Lions Gate -silta.

Takaisin keskustaan päin kävellessä kannattaa kulkea keskustan läntistä / eteläistä rantaa. Sieltä löytyy Sunset Beach, hiekkaranta aivan kaupungin keskustan kupeessa. Rantaa reunustavat istutetut palmut.

Granville Island (Granville Saari)

Granville Island on ilmeisesti alkujaan ollut oikea saari, mutta Granville Sillan (Granville Bridge, jonka yli tie 99 kulkee) tukijalkojen juurelle ajettu maa yhdistää sen lounaispuolelta mantereeseen.
Illalla neljän aikaan (kesäaikaa) aurinko paistaa suoraan Granville Saaren yli keskikaupungin puolen rantakortteleihin. Upea näky.

Saari on pieni maakaistale - vajaan puolen neliökilometrin kokoinen - täynnään ravintoloita ja gallerioita. Varsinkin turistitavaraa löytyy, mutta myös paikallisille saari on suosittu vapaa-ajanviettopaikka.
Rautasillat menevät muutaman kymmenen metriä saaren yläpuolelta. Minulle paikka toi mieleen Asmterdamin Leidseplanin, Seoulin Insa-Dongin tai (varsinkin) Istanbulin Üsküdarin.

Highslide JS
Lautalla Granville Islandille. Taustalla näkyvät keskikaupungin rannikkokorttelit
(Granville Island, Vancouver, Kanada - 4.4.2006, 16:18)
Lautalla Granville Islandille. Taustalla näkyvät keskikaupungin rannikkokorttelit
Highslide JS
Burrard Bridge, keskustan korkeita taloja ja Grouse Montain Granville Islandilta nähtynä.
(Granville Island, Vancouver, Kanada - 4.4.2006, 16:49)
Burrard Bridge, keskustan korkeita taloja ja Grouse Montain Granville Islandilta nähtynä.

 

Saarelta löytyy pienveneiden huoltoalue - jolla saa vapaasti kävellä veneitä ihastelemassa - sekä tietysti veneilyyn liittyviä kauppoja, joten se on aika ehdoton paikka kaikille veneilystä kiinnostuneille.
Kävin kysymässä Garminin 256 MB muistikortin hintaa. Kaupassa kertoivat viime vuoden hinnastossa olevan $160 CAD. Suomessa sama maksaa 150 €. Granville Islandilla tuotetta olisi saanut odotella viikon, sillä kyseistä muistikorttia ei löytynyt hyllystä.

Saarella on myös pienoismallimuseo, jossa on veneiden ja junien pienoismalleja aidonoloisissa ympäristöissä. Auki 10:00-17:30, aikuisten lippu $7,50 CAD. Suljettu maanantaisin sekä lokakuun alusta huhtikuun loppuun.

Keskustan puolelta saarelle pääsee pienillä lautoilla. Lauttoja kulkee klo 6:45 ja 21:00 välisen ajan. Thurlow, Hornby ja Homer Streetien eteläpäästä. Hornby streetiltä matkaa tuolle saarelle tuleekin mahtavasti reilut sata metriä. Lauttalippu maksaa $2,50 CAD per suunta per henkilö.
Muita vaihtoehtoja saarelle menoon ovat taksi (vajaa $10 CAD keskustasta), tai kävelemällä siltojen yli (matkaa Hornby streetiltä tulee muutaman kilometrin verran).

Highslide JS
Lautta Hornby Streetiltä Granville Islandille.
(Yaletown, Vancouver, Kanada - 4.4.2006, 11:54)
Lautta Hornby Streetiltä Granville Islandille.

Kiinalaiskaupunginosa

Vancouverissa on Pohjois-Amerikan suurimpia kiinalais- ja korealaisvähemmistöjä. Se myös näkyy katukuvassa, vastaantulevien kasvonpiirteistä.
Vancouverin kiinalaiskaupunginosa on muutaman korttelin kokoinen, ja sen läpi kulkeva pääkatu on Pender Street. Kaupunginosan länsipäässä on jonkinlainen kiinalaisportti.
Kaupunginosan kaupat ja ravintolat sulkeutuvat aikaisin, pääosin jo kuudelta iltapäivällä.

Keskikaupungilta löytyy useita tasokkaita aasialaistyyppisiä ravintoloita, jotka ovat auki myöhemminkin illalla.

Yaletown

Yaletown on vanhempaa kaupunginosaa. Talot matalampia, kolmesta viiteen kerrosta. Tiilitaloja. Pääasiassa asuinaluetta, myös kauppoja. Varsinkin vaatekauppoja - ja tietenkin kahviloita.
Kaupunginosan keskustan puoleista laitaa ollaan purkamassa, ja uudet yli 15 kerroksiset asuintalot työntyvät alueelle.

Highslide JS
Korkeat tornitalot työntyvät Yaletowniin.
(Yaletown, Vancouver, Kanada - 6.4.2006, 15:35)
Korkeat tornitalot työntyvät Yaletowniin.
Highslide JS
Yaletownista löytyy myös puutaloja.
(Yaletown, Vancouver, Kanada - 6.4.2006, 13:44)
Yaletownista löytyy myös puutaloja.

Olut

Vancouverissa olut on kallista. Baarista ostettaessa, 3...4 dl lasillinen maksaa $5,50 CAD:sta ylöspäin aina $9 CAD:iin asti. Tipit tuohon päälle, ja hinta on vähimmilläänkin vajaa viisi euroa.

Toisaalta, Vancouverista löytyy hyviä oluita, paikallisia sekä ulkomailta tuotettuja.
Erityisesti huomasin kaupungilla olevan kolmea erityyppistä Ale-olutta: Mable Cream, Pale ja Amber (oman makuni mukaan paremmuusjärjestyksessä, paras viimeisenä). Käsittääkseni kaikkia kolmea tehtiin Vancouverin kaupungin alueella tai lähitienoilla.

Granville Island:lta löysin panimoravintolan nimeltä Granville Island Brewing Taproom. He tekevät seitsemää olusta, ja ravintolan yhteydessä on kauppa josta saa ostaa turistimuistotavaran lisäksi myös ulkomaisia viinejä(?!).
Heidän omat olusensa ovat lähinnä saksalais- ja englantilaistyyppisiä laagereita ja ale-oluita. Ravintolan takaseinällä on taulu, josta löytyvät kaikki strategiset tiedot (nimi, mallas, humala, hiiva ja alkoholi prosentti) kustakin eri olusesta. Yksi seitsemästä on ns. kausiolut, joka tällä kertaa oli Scotish Ale (6% alc). Muut oluset ovat 4,7 ... 5.5 %.
Täällä kannattaa kokeilla "koesarjaa", joka koostuu neljästä 1,5 dl lasista, kussakin eri olutlaatua.
Paikka on auki joka päivä klo 12 - 20. Kesäisin lienee auki pidempäänkin?
Hintatasosta: Taster Round (testisarja) $7,55 CAD, iso lasi (3 dl?) $4,06 CAD, pieni lasi (1,5 dl) $2,35 CAD.
Paikassa saa myös pikkusuolaista. Pork Bites oli lautasellinen peukalon pään kokoisia lihapullia, ja sille tuli hintaa $7,95 CAD. Kaikkiin hintoihin lisätään vielä vero sekä tipit.

Jossakin keskustan Thai-ravintolassa maistoin "Singha"-nimistä olutta. Ihan hyvän makuinen laageri.

Valokuvia

Klikkaamalla tarkempi resoluutio


Free Web Hosting